Matig spelend Marokko verliest van effectief Gabon

marokko
6
15 okt '19
Marokko speelde vandaag haar tweede interland in deze interlandperiode en verloor deze met 3-2 van Gabon.

De Atlasleeuwen begonnen goed aan de wedstrijd en voerden veel druk uit op de tegenstander die achterover leunde en loerde op de snelle spelers in de voerhoede. Marokko speelde echter een zwakke eerste helft waarin het nauwelijks kansen wist te creëren en kwam het dan ook op achterstand door een fout van de verdediging waar aanvaller Boupendza goed van profiteerde.

Tien minuten later was het Nordin Amrabat die op aangeven van Rachid Alioui de 1-1 wist binnen te schieten. Kort na rust was het Saint-Etienne aanvaller Dennis Bouanga die na zwak verdedigen optimaal profiteerde en de bal tegen de touwen wist te schieten. In de 69e minuut was het Taarabt die de bal in de zestien aannam en gehaakt werd door de tegenstander waarop de scheidsrechter een penalty toekende aan Marokko, die verzilverd werd door Nordin Amrabat.

Marokko bleef aanvallen, maar door andermaal zwak verdedigen kreeg Marokko de deksel op de neus en werd de bal na een harde schot ongelukkig in eigen doel gewerkt door Achraf Hakimi.  Aan de kant van Marokko speelden Nordin Amrabat en Adel Taarabt een sterke wedstrijd en was Amrabat de beste speler aan de kant van Marokko.

De nationale ploeg sluit daarmee deze interlandperiode af met een gelijkspel en verliespartij en maakte het vooral verdedigend een matig tot zwakke indruk.