Verenigd Koninkrijk: Haatmisdrijven gestegen met 10%

buitenland
0
16 okt '19
Bijna de helft van alle religieuze haatmisdrijven werd gepleegd tegen moslims, zegt Home Office in een rapport

Het aantal haatmisdrijven in Engeland en Wales steeg het afgelopen jaar met 10% tot een record van 103.379, meldde Home Office dinsdag in een jaarverslag. Haatmisdrijven worden gedefinieerd als misdrijven tegen personen, gemotiveerd door iemands ras, geslacht, seksualiteit, handicap of religie.

Veruit de meest voorkomende haatmisdrijven hadden betrekking op ras (75%). Home Office zei dat de toename deels kan worden toegeschreven aan een betere aangifte bij de politie. Bijna de helft (47%) van alle religieuze haatmisdrijven werd gepleegd tegen moslims. In totaal meer dan 3.500 overtredingen. Zo'n 18% van de religieuze haatmisdrijven werd gepleegd tegen joden.

Er waren duidelijk pieken zichtbaar in het aantal haatmisdaad vlak na het Brexit-referendum in 2016 en meer recent in maart 2019 na het bloedbad in een moskee in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Een zorgwekkende trend van toename van haatmisdrijven tegen moslims in de onmiddellijke nasleep van een terreurincident elders op de wereld.

Omdat het deze week National Hate Crime Awareness Week is in het Verenigd Koninkrijk heeft de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, aangekondigd dat £500.000 extra zou worden uitgetrokken voor de bestrijding van haatmisdrijven in de stad.

© MAROKKO.NL 2019
verenigd koninkrijk
racisme
haatmisdrijf
islamofobie
extreemrechts
moslimhaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi