'Clubloze Mastour voorzien, Italiaanse derdedivisionist concreet'

marokko
0
17 okt '19
Het zou heel goed kunnen dat Hachim Mastour zich een der dezer dagen bindt aan Serie C-formatie Reggina.

Uitgaande van het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports Italia lijkt de inmiddels 21-jarige middenvelder binnenkort van zijn transfervrije status af te kunnen. De laatste keer dat de enkelvoudig international binnen de lijnen kwam voor een formatie dateert van december van het vorige kalenderjaar. Toen nog in de kleuren van het Griekse PAS Lamia werd niet veel later zijn contract ontbonden. De speler in kwestie was lange tijd in geen velden of wegen meer te bekennen. Wat bleek, zonder zijn werkgever voldoende in te lichten besloot Mastour zich in Italië verder te laten behandelen aan een kwetsuur wat hem aan de kant hield. 

Nieuw hoofdstuk in een nog prille carrière, maar wel in de Serie C
De club die concreet lijkt voor de voormalig speler van onder andere Málaga CF én PEC Zwolle is Reggina Calcio, dit seizoen acterend in Groep C van de derde Italiaanse voetbalafdeling. Naar verluidt, zo onderschrijft het eerder genoemde medium, ligt er een contract voor maar liefst drie seizoenen klaar voor het jeugdproduct van AC Milan. 

Eerder deze maand gaf de speler in kwestie tegenover TUTTO Mercatoweb te kennen spijt te hebben van bepaalde keuzes die hij in het verleden nam. Anders dan hij deed, was Ajax een misschien wel betere optie geweest voor zijn ontwikkeling. De hype die rondom hem werd gecreëerd, daar lag mede aan ten grondslag dat hij acteerde namens een club waar van oudsher al veel over te zeggen is. 

Voor #TeamMarokko heeft Mastour - in zijn glorietijd nog betiteld met 'Marokkaanse Messi' - tot op heden slechts één keer mogen uitkomen. Tegen het zere been van AC Milan én de Italiaanse voetbalbond bracht voormalig bondscoach Badou Zaki hem in een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup van 2017 binnen de lijnen (red. Libië-thuis, 1-0 in het Grand Stade d'Agadir). 

Photocredit: Goal.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
hachim mastour
transfer talks
ac milan
transfervrij
pas lamia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi