Sporttribunaal CAS oordeelt vandaag over CAF CL-finale Espérance - Wydad

sport
8
17 okt 12:41
Een definitief oordeel betreft het echter niet, bij iedere uitkomst kunnen beide partijen zich nog begeven naar wereldvoetbalbond FIFA.
De CAF Champions League-winst prolongeren deed het Tunesische Espérance de Tunis op een wat je kan noemen, rumoerige wijze. De finale waar veel om te doen was eindigde in een arbitraal schouwspel waarin de andere finalist Wydad Casablanca voortijdig besloot het veld te ruimen. Het zonder vooraankondiging ontbreken van de VAR (red. die bleek niet functioneel) waardoor het checken van een gemaakt Marokkaans doelpunt niet mogelijk bleek, deed de huidige nummer zes van de Botola Pro dus besluiten de finale te staken. 

CAF gaf toe, Espérance de Tunis vocht beslissing aan om finale over te spelen
Waar de heenfase eindigde in een 1-1 gelijkspel kreeg uiteindelijk Espérance de Tunis de winst toebedeeld. Enkele dagen later werd de beslissing van de Gambiaanse arbiter Bakary Pappa Gassama kracht bij gezet door de Afrikaanse voetbalbond CAF. Diezelfde continentale bond oordeelde niet veel later weer met het overspelen van deze return van de finale, iets wat Espérance op haar beurt aan wilde vechten en zich dus beriep op het Internationale Sporttribunaal CAS. 

Die instantie kwam eind juli met de uitspraak dat het uitvoerend comité van de CAF niet rechthebbend is om een dergelijke beslissing te nemen, andere instanties zouden daar juist hun licht over moeten schijnen. Die beslissing zal zeer waarschijnlijk vanmiddag vallen, dan velt het in het Zwitserse Laussanne gezetelde CAS een eindoordeel over de meeslepende zaak. Photocredit: CAFOnline.com
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
wydad casablanca
espérance tunis
caf
champions league
cas
fifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
israel
genocide
afc ajax
europa league
wydad
hakim ziyech
gambia
bangladesh
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi