Marokko begint met registratie buitenechtelijk kind

buitenland
0
17 okt 14:06
De wijzigingen in de procedure beschermen de rechten van kinderen en vergemakkelijken de toegang tot onderwijs.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een document ingediend bij alle Marokkaanse overheidsdiensten waarin wordt opgeroepen tot een vereenvoudiging van de procedures voor ouderlijke erkenning voor kinderen geboren uit buitenechtelijke relaties.

Artikel 16 van het Familierecht beschouwt de huwelijksakte als het enige wettelijke en officiële bewijs van het huwelijk. Paren zonder huwelijksakte worden geconfronteerd met administratieve obstakels wanneer ze proberen hun kind in de burgerlijke stand te registreren. De nieuwe voorstellen maken een einde aan de problemen bij de registratie van deze kinderen, beschermen de rechten van het kind en zorgen er voor dat ze in aanmerking komen voor onderwijs.

In januari 2018 zijn Marokkaanse overheden een campagne gestart om de registratie van kinderen zonder papieren in de burgerlijke stand te stimuleren. Het ministerie van Mensenrechten verklaarde dat het aantal Marokkaanse kinderen dat niet is ingeschreven in de burgerlijke stand momenteel wordt geschat op meer dan 80.000.

Fatiha huwelijk
De praktijk van het huwelijk zonder wettelijk certificaat, bekend als het 'Fatiha'-huwelijk, is nog steeds gangbaar in Marokko, met name in landelijke gebieden. Hoewel het huwelijk volgens islamitische regels geldig is, wordt deze niet erkend door de Marokkaanse wet.

Paren zonder een wettelijke huwelijksakte kunnen kinderen niet in de burgerlijke stand registreren. De kinderen hebben daarom geen wettelijke identiteit en kunnen problemen ondervinden bij de inschrijven voor een school.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
livret de famille
hala madania
kind
burgerlijke stand
fatiha huwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
burundi
vahid halilhodžić
israel
palestina
rabat
botolapro
lokaal marokko
houcine ammouta
chan 2020
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi