Advocaat Ridouan T. stopt uit 'protest'

algemeen
0
18 okt '19
Advocaat Inez Weski heeft de verdediging van Ridouan T. neergelegd. T. is hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo. En dat proces is volgens Weski geen eerlijk proces.

Ze stelt in een verklaring dat ze onterecht al jarenlang wacht op inzage in allerlei processtukken en dat haar cliënt voorwerp is van publieke berechting, zonder dat dat kan worden betwist. Ook stelt ze dat T. ook vanuit Het Openbaar Ministerie "zonder reserve als schuldig gepresenteerd wordt binnen dit en andere onderzoeken". "De verdediging heeft inmiddels jarenlang vruchteloos gevraagd om een volledig dossier en het mogen onderzoeken van berichten en verklaringen van de kroongetuige", aldus Weski. "De beslissing is nu dat deze verdediging, de verdediging neerlegt. We laten het over aan de rechtbank", zei Weski bij eenVandaag.

Ze nam de beslissing naar eigen zeggen "om in feite het lot van cliënt in dit proces over te dragen aan de zorg van de rechtbank als wellicht lakmoestest voor de kracht van de rechtsstaat".

Reactie Landelijk Parket
T. staat achter haar stap, aldus Weski. "Het is niet een breuk met mijn cliënt, maar een breuk met dit proces." Ze nam de beslissing voordat op 18 september in Amsterdam advocaat Derk Wiersum werd vermoord, stelt ze. Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo. Voor de opsporing van hoofdverdachte T. is een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

Volgens een woordvoerder van het Landelijk Parket kan het proces "gewoon doorgaan". Verder verwijst hij naar de rechtbank Amsterdam. Een woordvoerder van de rechtbank zegt op de hoogte te zijn van het besluit van Weski, maar inhoudelijk kan hij er verder niets over zeggen.

© ANP 2019
inez weski
openbaar ministerie
amsterdam
advocaat
ridouan taghi
mocromaffia
marengo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi