Massale klacht tegen leiding politie Den Haag wegens racisme en intimidatie

algemeen
0
18 okt 9:21
Twintig maatschappelijke organisaties en migrantengroeperingen hebben bij korpschef Erik Akerboom een klacht ingediend over de politieleiding in Den Haag.
De organisaties onder aanvoering van Controle Alt Delete verwijten de Haagse politieleiding dat ze niet ingrijpt bij 'structurele misstanden binnen én door de politie Den Haag', die volgens hun al jaren spelen en bekend zijn. Ze willen dat Akerboom ingrijpt, stellen ze donderdag in een verklaring. Ze wijzen erop dat er binnen de eenheid intimidatie en racisme voorkomt en dat er mishandelingen plaatsvinden, waarover Omroep West in 2013 een documentaire maakte. De afgelopen jaren zijn hierover tal van klachten van burgers binnengekomen, waar niets mee gebeurt. Ook verwijzen ze naar klokkenluider en politiechef Fatima Aboulouafa, die recent melding maakte van discriminatie en machtsmisbruik binnen de politie. Ze is daarna op non-actief gezet.

De organisaties wijzen verder op een aantal gebeurtenissen met dodelijke afloop zoals de arrestatie van de Arubaan Mitch Henriquez en het neerschieten van een ongewapende 17-jarige jongen op station Hollands Spoor.
© ANP 2019
politie
den haag
erik akerboom
racisme
discriminatie
intimidatie
mitch henriquez
fatima aboulouafa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
europa league
israel
genocide
bangladesh
afc ajax
botolapro
islamofobie
moslimhaat
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi