Libanezen demonstreren tegen WhatsApp-belasting

algemeen
0
18 okt 11:03
uizenden Libanezen zijn donderdag en vrijdag de straat opgegaan om te demonstreren. Ze blokkeren wegen met brandende banden en verzamelen zich bij regeringsgebouwen.
Winkelruiten zijn ingeslagen, scholen moesten dicht blijven en de politie heeft traangas gebruikt bij opstootjes. De aanleiding: de regering van Libanon wilde belasting heffen op telefoongesprekken via WhatsApp. Het protest werkte, want het plan is meteen ingetrokken. Libanon zit in zware economische problemen en wilde daarom de belasting invoeren. Het was de bedoeling dat mensen een bedrag van bijna 20 eurocent per dag zouden moeten betalen voor bellen via Voice over Internet Protocol (VoIP), de technologie achter het bellen via diensten als WhatsApp, Skype en FaceTime.

Het plan zorgde echter voor zeldzame eenheid in het verdeelde land. Van noord tot zuid, in de stad en op het platteland, overal sloeg de vlam in de pan. Het zijn de grootste protesten in Libanon in jaren. Libanese kranten spreken van een "belasting-intifada" (opstand) en een "WhatsApp-revolutie".
© ANP 2019
skype
voip
whatsapp
belasting
libanon
protest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
wydad
vahid halilhodžić
afc ajax
botola pro
israël
assist
raja
turkije
amsterdam
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
team marokko
marrakech
golaso
tanger
ajax
iran
daesh
eredivisie
verenigde staten
dgsn
mohammed vi