België: Varkenskop bij voordeur moslimgezin

buitenland
32
18 okt 16:03
Een moslimgezin uit het Waalse Gembloux heeft op een muurtje voor hun woning een geroosterde varkenskop aangetroffen.
De onsmakelijke vondst vond zaterdagavond plaats in het dorpje Sauvenière nabij Gembloux. Het gezin deed zaterdagavond bij thuiskomst de akelige ontdekking. De varkenskop werd vermoedelijk tussen 21 en 23 uur neergelegd. "Ik voel me vernederd", zegt de 66-jarige bewoner Achour Lahcen. Hij diende bij de politie een klacht in wegens haat en discriminatie.

Het gezin woont al sinds 1979 in dezelfde straat. "Ik kan goed opschieten met al mijn buren. Er zijn nog nooit problemen geweest. Wie doet zoiets? Waarom? Ik was kwaad." De politie was ter plaatse na de melding. Ook heeft het gezin in een lokale Facebook-groep getuigen opgeroepen. Zondag kwam de familie er achter dat de varkenskop wellicht afkomstig was van een feestje bij één van de buren. Daar zou een varken aan het spit geroosterd zijn. "Blijkbaar hadden sommige gasten te veel gedronken", vertelt Achour aan La Province. "Maar dat praat het niet goed. Dit is racisme."

Excuses
De buren hebben inmiddels excuses aangeboden, al is niet helemaal duidelijk wie de varkenskop heeft achtergelaten. De politie onderzoekt de zaak verder.
© MAROKKO.NL 2019
belgie
gembloux
varkenskop
moslimgezin
racisme
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
burundi
vahid halilhodžić
israel
palestina
rabat
botolapro
lokaal marokko
houcine ammouta
chan 2020
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi