Mastour laat inkt opdrogen, driejarig contract bij derdeklasser Reggina 1914

marokko
16
19 okt '19
Ooit geclassificeerd tot wonderkind, nu mag de 21-jarige Hachim Mastour aan de bak in de Serie C.

Zijn belofte als toptalent inlossen deed de enkelvoudig Marokkaans-international tot op heden nergens. Bij de club die hem opleidde kwam zijn talent niet uiting, een officieel debuut bleef uit waarna de hoop gevestigd werd op uitleenbeurten. Ook de clubs die Mastour onderdak boden kwamen van de regen in de drup. Zowel bij Málaga CF als bij PEC Zwolle werd er voortijdig een einde gemaakt aan de huurdeal die men met AC Milan overeenkwam. 

Veel tegenslag in een nog prille carrière 
Een volgende handreiking voor zijn toen uitzichtloze situatie eind 2018 kwam vanuit de Griekse Super League. Het in de middenmoot geëindigde PAS Lamia gaf het jeugdexponent van 'I Rossoneri' een fortuinlijk salaris, de aanvaller stond voor het hoogste bedrag op de loonlijst bij de club het seizoen met een zevende plek afsloot. Het einde van het seizoen haalde de speler in kwestie echter niet. Door blessureleed kwam Mastour nauwelijks aan bod, hetgeen ook leidde tot de ontbinding van zijn dienstverband aldaar. 

Zonder de club voldoende in te lichten besloten hij en z'n makelaar Mino Raiola om zich in Italie verder te laten behandelen. PAS Lamia in het ongewisse latend duurde het té lang alvorens hij zijn club hierover inlichtte. De Grieken besloten uiteindelijk niet anders dan met onmiddellijke ingang een punt te zetten achter deze kortstondige samenwerking. Het resultaat: vier competitieoptredens, één assist. 

Nu heeft het in de Serie C actieve Reggina 1914 dus haar slag geslagen, voor liefst drie jaar staat de ooit zo befaamde baltovenaar onder contract bij de formatie die acteert in Groep C van die competitie. 

Photocredit: (@fantasyhachi) Instagram 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
hachim mastour
reggina 1914
transfervrij
ac milan
wonderkind
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?