Transfer Talks: 'Zamalek SC wil breken met weinige productieve Boutaïb'

marokko
1
19 okt '19
Uitgaande van wat de ronde doet in de Egyptische pers lijkt de 32-jarige centrumspits binnenkort zijn koffers te kunnen pakken.

Een huwelijk wat tot op heden weinig sportiefs heeft voortgebracht voor beide partijen. De voormalig contractspeler van het Turkse Yeni Malatyaspor heeft zich in bijna één jaar tijd nog weinig kunnen gelden in het Egyptische hoogste niveau, de competitie die dezelfde naam draagt als die van de Engelse Premier League. In zijn debuutseizoen namens Zamalek SC was Khalid Boutaïb goed voor vier treffers en één assist uit 11 competitiewedstrijden. Voor de huidige jaargang heeft de 20-voudig international nog niet kunnen bijdragen aan de productiviteit van de club die hem nog tot medio 2022 onder contract heeft staan. 

Zamalek SC wil eigen Congolees terughalen om vertrek Boutaïb op te vangen
Naar verluidt, zo onderschrijven bronnen in het land zelf, is dat reden voor het clubbestuur om op zeer korte termijn afscheid te nemen van de voormalige kracht van Racing Strasbourg. Een beoogde opvolger ziet men in de eigen contractspeler Kabongo Kasongo. De 25-jarige Congolese spits werd afgelopen zomer nog tijdelijk van de hand gedaan aan Wydad Casablanca, tóch kan hij dus mogelijk zijn opwachting gaan maken voor de formatie die hem diezelfde zomer oppikte bij het Saoedische Al-Wahda. 

Acteren namens #TeamMarokko doet Boutaïb al sinds de afgelopen Afrika Cup niet meer (red. invalbeurt tegen Namibië, red 1-0 zege). 

Photocredit: FIFA.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
khalid boutaib
zamalek sc
premier league
yeni malatyaspor
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?