Prins Moulay Rachid bij inhuldiging Japanse keizer

marokko
0
21 okt '19
Op de internationale luchthavens Narita en Haneda van Tokio was het maandag een drukte van belang met de aankomsten van de staatsgasten voor de inhuldiging van keizer Naruhito dinsdag.

Japan heeft aan 194 landen plus de Verenigde Naties, de Europese Unie en de Palestijnse gebieden een uitnodiging gestuurd om in het Keizerlijk Paleis de zogenoemde 'Sokuirei-Seiden-no-gi'-ceremonie bij te wonen. Volgens opgave van het paleis hebben 183 landen de invitatie aangenomen, waarvan 158 er speciaal iemand naar Tokio sturen.

Het contingent vorsten is bijzonder groot, zo blijkt uit de maandag vrijgegeven gastenlijst. Er zijn maar liefst tien koningen aanwezig, in de meeste gevallen met hun echtgenote: België, Bhutan, Cambodja, Eswatini, Lesotho, Maleisië, Nederland, Spanje, Tonga en Zweden.

Marokko Naast prins Moulay Rachid van Marokko zijn de sultan van Brunei, erfprins van Liechtenstein, groothertog van Luxemburg, vorst van Monaco, emir van Qatar, prins Charles en de kroonprinsen van Bahrein, Denemarken, Jordanië en Noorwegen en het staatshoofd van Samoa bij de ceremonie.

Volgens de laatste opgave wonen ook 46 presidenten en een half dozijn gouverneurs-generaal, zoals die van Australië en Nieuw-Zeeland, de samenkomst in het Keizerlijk Paleis bij. Naruhito (59) maakt daar in een korte verklaring, voorgelezen vanaf de troon, bekend dat hij keizer is geworden.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
prins
moulay rachid
japan
inhuldiging
naruhito
keizer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi