Prins Moulay Rachid bij inhuldiging Japanse keizer

buitenland
0
21 okt 15:02
Op de internationale luchthavens Narita en Haneda van Tokio was het maandag een drukte van belang met de aankomsten van de staatsgasten voor de inhuldiging van keizer Naruhito dinsdag.
Japan heeft aan 194 landen plus de Verenigde Naties, de Europese Unie en de Palestijnse gebieden een uitnodiging gestuurd om in het Keizerlijk Paleis de zogenoemde 'Sokuirei-Seiden-no-gi'-ceremonie bij te wonen. Volgens opgave van het paleis hebben 183 landen de invitatie aangenomen, waarvan 158 er speciaal iemand naar Tokio sturen.

Het contingent vorsten is bijzonder groot, zo blijkt uit de maandag vrijgegeven gastenlijst. Er zijn maar liefst tien koningen aanwezig, in de meeste gevallen met hun echtgenote: België, Bhutan, Cambodja, Eswatini, Lesotho, Maleisië, Nederland, Spanje, Tonga en Zweden.

Marokko
Naast prins Moulay Rachid van Marokko zijn de sultan van Brunei, erfprins van Liechtenstein, groothertog van Luxemburg, vorst van Monaco, emir van Qatar, prins Charles en de kroonprinsen van Bahrein, Denemarken, Jordanië en Noorwegen en het staatshoofd van Samoa bij de ceremonie.

Volgens de laatste opgave wonen ook 46 presidenten en een half dozijn gouverneurs-generaal, zoals die van Australië en Nieuw-Zeeland, de samenkomst in het Keizerlijk Paleis bij. Naruhito (59) maakt daar in een korte verklaring, voorgelezen vanaf de troon, bekend dat hij keizer is geworden.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
prins
moulay rachid
japan
inhuldiging
naruhito
keizer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
burundi
vahid halilhodžić
israel
palestina
rabat
botolapro
lokaal marokko
houcine ammouta
chan 2020
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi