Sexting via WhatsApp eindigt in gevangenisstraf voor getrouwde vrouw en minnaar

marokko
8
22 okt '19
De rechtbank achtte de WhatsApp berichten als voldoende voor veroordeling, ondanks het ontbreken van een fysieke seksuele relatie.

De rechtbank in Témara heeft een vrouw veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf wegens overspel. Haar 'geliefde' is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden. De twee wisselden regelmatig pikante berichten uit via WhatsApp, een fysieke seksuele relatie werd echter niet aangetoond, meldt dagblad Al-Sabah. 

Het overspel van de vrouw kwam aan het licht nadat de echtgenoot spyware installeerde op de telefoon van zijn vrouw om haar tekstgesprekken te volgen. De echtgenoot kopieerde en archiveerde de talloze berichten, voiceclips en videoberichten tussen zijn vrouw en haar 'minnaar' op een CD om zijn aangifte kracht bij te zetten. De vrouw werd na de aangifte aangehouden en in voorarrest geplaatst in de Al-'Arjat-gevangenis. Het openbaar ministerie startte en gerechtelijk onderzoek.

Het vonnis van de rechter is in tegenspraak met een eerdere uitspraak van een rechter in Salé. Die rechter oordeelde in juni 2018 dat virtuele ontrouw geen overspel is en beriep zich in dat vonnis op de afwezigheid van het fysieke element van overspel.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
temara
sexting
whatsapp
gevangenisstraf
overspel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi