Saoedi-Arabië: Ophef door hoge belasting op shisha in horeca

buitenland
4
22 okt 16:03
Het Saoedische ministerie van Gemeentelijke en Plattelandszaken verkondigde onlangs een belastingtarief van 100% op tabaksproducten in de horeca
Het besluit van Saudi-Arabië om een ​​belastingtarief van 100% te heffen op de eindafrekening in cafe's en restaurants die tabaksproducten aanbieden, inclusief waterpijp, heeft voor ophef gezorgd op sociale netwerken, vooral onder liefhebbers van de shisha. Op sociale netwerken worden massaal foto's gedeeld van torenhoge rekeningen in verschillende café's en restaurants als gevolg van de nieuwe heffing, bovenop het reeds geldende BTW-tarief van 5%. 


Volgens het ministerie zal de heffing van 100% van toepassing zijn op de gehele bon, vertelde een bron in het ministerie over de invoer van de nieuwe accijns, maar weigerde verder commentaar te geven. Het besluit is omstreden omdat de heffing hiermee ook wordt toegepast op niet-tabaksproducten. "Het bestellen van vijf drankjes en één waterpijp betekent 100% belasting op de gehele bon, niet alleen op de waterpijp", zegt een bezorgde horecaondernemer.


Sommige horeca-ondernemers hebben al besloten geen shisha aan te bieden om de hoge belasting te ontwijken, andere ondernemers hebben juist de prijzen verlaagd om geen klanten kwijt te raken.
© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
accijns
tabak
waterpijp
horeca
belasting
vision 2030
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vahid halilhodžić
israël
islamic jihad
gazastrook
afc ajax
wydad
syrië
afrika cup 2021
palestina
benjamin netanyahu
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
team marokko
marrakech
golaso
tanger
ajax
iran
daesh
eredivisie
verenigde staten
dgsn
mohammed vi