UITGELICHT: 'Halilhodžić hoopt Club Brugge's Openda te strikken voor #TeamMarokko'

marokko
2
22 okt '19
De 67-jarige eindverantwoordelijke bij #TeamMarokko ziet een geschikte versterking in het jeugdexponent van de UEFA Champions League-ganger.

Voor de eerstvolgende interlandperiode - de duels waarin #TeamMarokko gaat plaveien aan de weg naar de Afrika Cup van 2021 - lijkt men vanuit Rabat verrassingen in petto te hebben. Zo doken er vandaag verschillende geruchten op in de Marokkaanse media dat bondscoach Vahid Halilhodžić poogt een beroep te doen op jong bloed voor in de punt van de aanval. De gegadigde in dit geval betreft Loïs Openda, een 19-jarige centrumspits die namens opleider Club Brugge zijn tweede seizoen doorloopt in de Jupiler Pro League. 

Zoon van een Marokkaanse moeder, doorliep alle Belgische jeugdelftallen
Qua interlandvoetbal heeft Openda, zoon van een Marokkaanse moeder, alle vertegenwoordigende elftallen van de Belgische voetbalbond doorlopen. Acteren doet hij sindskort namens Jong België, de beloftenploeg die net als 'concullega' Jong Oranje druk bezig is een startbewijs te verzilveren voor het EK U21 (in 2021 gehost door Hongarije én Slovenië). Productief in de hoogste Belgische voetbalafdeling was Openda tot op heden nog niet, wel deelde hij met een treffer én twee assists mee in de kwalificatie voor de hoofdmoot van de UEFA Champions League. 

Photocredit: De Standaard.be

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
vahid halilhodžić
frmf
team marokko
lois openda
jupiler pro league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?