Marokko: Militair budget stijgt met 29%

marokko
0
23 okt '19
Het totale budget zal in 2020 met bijna 30% toenemen, van 35 miljard DH naar 45 miljard DH.

De Marokkaanse strijdkrachten zullen worden versterkt met de aankoop van een scala aan militair materieel van de Verenigde Staten.

Investeringsuitgaven stijgen van 4,7 miljard DH naar 5.1 miljard DH. De personeelskosten zullen door een toename van rekruten en militaire dienstplichtigen in de nationale strijdkrachten (FAR) stijgen van 22 miljard DH naar 33 miljard DH. Bovendien zal FAR-personeel profiteren van hogere lonen en stijgen uitrustingskosten van 6 miljard DH naar 7 miljard DH. 

De geplande aankoop omvat 24 Apache-helikopters, 12 licht transporthelikopters en 24 tactische lifthelikopters. Omdat Marokko prioriteit geeft aan luchtafweer, zal FAR ten minste één grond-lucht raketsysteem (de Amerikaanse PAC-3) en een zelfrijdende houwitser (de Amerikaanse M109A6 Paladin) kopen. FAR zal ook een infanterie-gevechtsvoertuig en 25 jachtvliegtuigen aanschaffen (Amerikaanse 25 F-16 Fighting Falcons).

Marokko streeft naar een volledig onafhankelijk leger, luchtmacht en marine. De aanschaf van militair materieel is onderdeel van dit streven. Het verhoogde defensiebudget zal ook dienen om de patrouillevloot van de Koninklijke Marine te versterken met de aankoop van een nieuw fregat. 

Ook zal Marokko investeren in een nieuw systeem voor kustbewaking, aangezien het veiligstellen van de Marokkaanse kusten een nieuwe prioriteit van het koninkrijk is geworden.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
militair
defensie
far
leger
marine
luchtmacht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi