Politiechef 'walgt' van corrupte agenten 'Marokkanenverdelgers'

algemeen
0
23 okt '19
De Haagse politiechef Paul van Musscher "baalt verschrikkelijk" van de misstanden binnen zijn korps.

Binnen het korps zou sprake zijn van "een ongewenste cultuur" en een "opeenstapeling van ongewenste gedragingen". "We willen de onderste steen boven", zegt Van Musscher in een interview met NRC Handelsblad. "Uiteindelijk spitst het onderzoek zich toe op vier politiemensen. Ik walg van politieagenten die zich Marokkanenverdelgers noemen. Ik neem daar echt fors afstand van." Van Musscher verwacht binnen enkele weken een besluit over de eventuele schorsing van agenten. Daarnaast loopt er een strafrechtelijk onderzoek tegen een agent, zegt hij.

Van Musscher ontkent dat teamchef Fatima Aboulouafa niet meer kan terugkeren in het korps omdat ze aandacht voor de verziekte sfeer vroeg. Dat heeft volgens hem vooral te maken met de manier waarop ze zich in de media over het korps uitte. "De teamdynamiek was niet goed en de situatie onhoudbaar."

Smaad De weggestuurde Leidse politiechef Aboulouafa heeft eerder deze week aangifte gedaan van smaad en laster tegen minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Grapperhaus schreef vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat het vertrek van Aboulouafa bij de politie losstaat van haar inhoudelijke kritiek op misstanden bij de politie. Daarmee werd volgens Aboulouafa de suggestie gewekt dat er een andere reden zou zijn voor haar vertrek.

© ANP 2019
politie
corruptie
marokkanenverdelgers
van musscher
korps den haag
fatima aboulouafa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?