Spaanse Cepsa opent 100 tankstations in Marokko

economie
0
23 okt 9:25
In samenwerking met het Marokkaanse Derhem Holding wil het Spaanse bedrijf de komende vijf jaar 100 tankstations in Marokko openen.
De Spaanse oliemaatschappij investeert in Marokko met een netwerk van benzinestations. Dat staat te lezen in een verklaring geciteerd door het Spaanse El Economista. Bij de opening van de tankstations is een bedrag gemoeid van 120 miljoen euro. 

De Spaanse groep en het Marokkaanse Derhem Holding hebben een alliantieovereenkomst getekend voor dit project, met elk een participatie van 50%. Het Marokkaanse bedrijf zal haar kennis van het land delen en Cepsa zal het merk en het concept leveren dat zowel in Spanje als Portugal succesvol lijkt. 

De overeenkomst omvat ook de ontwikkeling van directe verkoopactiviteiten met andere exploitanten, industriële klanten en de publieke sector. Ook komt er een nieuwe opslagterminal in de haven van Jorf Lasfar nabij El Jadida.

Met deze alliantie wordt Cepsa het eerste Spaanse merk op de Marokkaanse markt voor tankstations, zegt het bedrijf dat van plan is om in een de eerste fase minstens 100 verkooppunten te openen met een beoogd marktaandeel van 4% in de komende vijf jaar.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
cepsa
derhem holding
tankstation
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
afc ajax
wydad
israel
europa league
hakim ziyech
genocide
bangladesh
raja
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi