Frankrijk: 100 gekozen vertegenwoordigers tekenen manifest tegen stigmatisering moslims

buitenland
0
23 okt '19
Het manifest werd dinsdag door Le Journal du Dimanche gepubliceerd te midden van het debat over de omstreden wet inzake "religieuze neutraliteit" van schoolbegeleiders.
Het manifest is ondertekend door 100 lokale politici van verschillende politieke stromingen in Frankrijk. Het platform hekelt de patstelling van het debat over de islam en met name de discussie over de sluier en waarschuwt voor de risico's van het creëren van een "samenleving van achterdocht" door "te hard te wijzen op een gemeenschap van gelovigen".

Het manifest werd dinsdag door Le Journal du Dimanche gepubliceerd. Ondertekenaars zien het maatschappelijk debat over de sluier als een zoektocht naar laaghangend fruit die enkel twijfel en achterdocht wekt bij de moslimbevolking.

Ondertekenaars waarschuwen er voor dat het uitsluiten van Franse moslims meer dan 6 miljoen mensen kan stigmatiseren en verwijzen naar de recente gebeurtenissen in Frankrijk
"Niemand kan doen alsof je terrorisme of radicalisering kan bestrijden door de vernedering van een groep. Na elke bedreiging van het land en elke terroristische aanslag beven onze mede-moslims dubbel van angst".

Julien Odoul
Begin oktober werd het debat rond de sluier in de openbare ruimte meer gespannen nadat Julien Odoul, een lokaal hoofd van de extreem rechtse partij National Rally (RN), een gesluierde schoolbegeleidster verzocht om de raadszaal te verlaten als ze haar sluier niet af zou doen.
© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
islamofobie
racisme
hoofddoek
manifest
sluier
julien odoul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi