Marokko: Vanaf 2020 hoger accijns op alcohol

marokko
2
24 okt '19
Balen voor tappers. Goed voor de Marokkaanse staatskas.
De regering heeft de nieuwe Financieringswet voor 2020 aangenomen en die schrijft een aanzienlijke verhoging van de belastingen op alcoholische dranken voor.

In de zoektocht naar extra financiële middelen is de regering van plan de belastingen op alcoholische dranken opnieuw te verhogen. De Financieringswet 2020 voorziet in feite in een verhoging van de binnenlandse belasting op consumptie van bijvoorbeeld bier van 900 DH naar 1000 DH per hectoliter. Een stijging van één dirham per liter dus.

Aangezien er in Marokko jaarlijks zo'n 120 miljoen liter alcohol wordt gedronken betekent dat een aardig extraatje voor de Marokkaanse staatskas. De belastingheffing op alcoholische dranken blijft een belangrijke financiële inkomstenbron voor de overheidsbegroting. Volgens schattingen kan de overheid dit jaar rekenen op 1,5 miljard DH inkomen uit belasting op alcoholische dranken.

Het is niet de eerste keer is dat de overheid de belastingen op alcoholische dranken verhoogt, deze werden onder het bewind van Abdalilah Benkirane namelijk tweemaal eerder verhoogd.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
accijns
belasting
bier
wijn
alcoholische drank
begroting
staatskas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi