Pedofiel Casablanca: Meer slachtoffertjes melden zich

marokko
8
24 okt '19
Hoewel 14 gevallen van misbruik zijn geïdentificeerd vreest men er voor dat het werkelijke aantal waarschijnlijk rond de 40 ligt.

Afgelopen weekend werd de wijk Lissasfa in Casablanca opgeschrikt door de aanhouding van een pedofiel. De verdachte werd geïdentificeerd door de Association of Young National Solidarity en zaterdagochtend aangehouden in de wijk Hay Hassani.

Kort na het nieuws over de aanhouding van de pedofiel kwamen steeds meer slachtoffertjes naar voren. Volgens de organisatie zou de man minstens drie jaar actief zijn nabij de school.

De voorzitster van de vereniging die de zaak heeft onthuld, Khadija El Omari, legt tegenover nieuwsdienst Yabiladi uit dat het puur toeval is dat ze op het spoort van de pedofiel kwam, na een gesprek met een moeder in de wijk Lissasfa. "Een van onze leden nam contact met ons op om de lokale autoriteiten te wijzen op een afgelegen plek waar veel drugsgebruikers, criminelen en andere ongure figuren samenkomen. Maar ik voelde dat de bewoners, vooral vrouwen en kinderen, niet het achterste van hun tong lieten zien en meer wilden vertellen.", aldus Khadija.

De NGO ontdekte bijvoorbeeld dat veel moeders klaagden dat hun dochters zich seksueel geïntimideerd voelden, en dat er zelfs sprake was van verkrachting. Andere ouders zouden hun kinderen juist hebben aangespoord te zwijgen over de voorvallen om niet de aandacht van anderen te trekken en de familie-eer te behouden.

Onbekende man in de wijk Khadija vertelt over een 15-jarig meisje dat verkracht is door een onbekende man en vervolgens door hem werd bedreigd om te zwijgen. Het meisje is daarna niet meer teruggekeerd naar school en de zaak is nooit aan het licht gebracht. "Op zijn verzoek bracht het meisje hem andere meisjes van tussen de 6 en 11 jaar", legt Khadija uit.

De meisjes werden op dezelfde plaats seksueel misbruikt in ruil voor geld of een maaltijd. "Hij liet ze pornografische beelden zien en vroeg ze de scenes na te spelen", zegt Khadija. "In ruil daarvoor beloofde hij elk 5 of 10 DH. Het meisje dat de slachtoffers naar hem bracht kreeg 50 tot 100 DH", voegt ze toe.

Sindsdien zijn veertien meisjes en één jongen geïdentificeerd als vermoedelijke slachtoffers van de pedofiel. "Het werkelijke aantal slachtoffers ligt veel hoger". De kinderen worden door de vereniging geholpen bij het aanmaken van een ​​medisch dossier waaruit blijkt dat ze seksueel zijn misbruikt.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
lissasfa
pedofiel
basisschool
kindermisbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?