Diario AS: 'Madrid laat Hakimi én vier andere huurlingen terugkeren'

marokko
5
26 okt '19
In het Santiago Bernabéu treft men nu al voorbereidingen op het vormen van een compleet nieuwe kern, een 'wereldaankoop' zou dat elftal moeten complementeren.

Waar het voor Achraf Hakimi nu al geruime tijd goed vertoeven is in de Bundesliga, lijkt de club die hem onder contract heeft staan binnenkort tóch een beroep te gaan doen op de nog maar 20-jarige rechtsback. Uitgaande van waar het doorgaans goed ingevoerde Diario Sport zaterdagochtend mee kwam is de Marokkaans-international één van de vijf jeugdexponenten die het komende seizoen aansluiting gaat krijgen bij het eerste van 'de Koninklijke'. Het ligt al langere tijd in de planning dat de huidige nummer twee van La Liga wil gaan bouwen aan een compleet vernieuwd elftal. Sleutelfiguren hierin zijn achtereenvolgens Martin Ødegaard (Real Sociedad), Takefuso Kubo (RCD Mallorca), Dani Ceballos (Arsenal). Sergio Reguilón (Sevilla FC) en dus Hakimi.

'Eigen kweek om PSG's Kylian Mbappé heen'
De aanvulling op dit rijtje elders gestalde contractspelers zou Paris Saint-Germain's Kylian Mbappé moeten worden, de Frans-international waar afgelopen zomer al van bekend werd gemaakt dat er concrete belangstelling bestond voor zijn persoon vanuit Madrid. Wat betreft Hakimi staat de teller voor dit nog lopende seizoen momenteel al op vier treffers en één assist in alle competities. Nog meer dan de vorige jaargang drukt de pijlsnelle back zijn stempel op het elftal van Lucien Favre, toen eindigde hij het seizoen met drie treffers en zeven assists achter zijn naam. 

'Die Borussen' hebben er overigens geen geheim van gemaakt de vleugelverdediger definitief vast te liggen, iets wat men in de zomer van 2018 ook overeenkwam met Madrid. Onduidelijk is overigens nog steeds voor welk bedrag die koopoptie gelicht kan worden, bij Madrid ligt de speler in kwestie nog tot medio 2021 onder contract. 

Photocredit: Yahoo Sports.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
achraf hakimi
diario sport
zinedine zidane
real madrid
la liga
borussia dortmund
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?