Veel vragen in Kamer over Iran en Ridouan T.

buitenland
0
26 okt '19
In de Tweede Kamer is bezorgd gereageerd over mogelijke banden tussen Iran en de van een reeks liquidaties verdachte Ridouan T.

Partijen willen dat minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) de regering in Teheran om opheldering vraagt. Een aantal partijen sluit maatregelen tegen Iran niet uit. De Telegraaf berichtte zaterdag dat T. wordt beschermd door de Iraanse geheime dienst, omdat T. Iran zou hebben geholpen liquidaties in Europa uit te voeren. De krant baseerde zich daarbij op bronnen bij justitie. T. zou zich in Iran en Dubai ophouden.

VVD-Kamerlid Sven Koopmans wil dat Blok "op hoog niveau om opheldering vraagt bij Iran en de Emiraten". Bram van Ojik (GroenLinks) pleit voor een missie naar Iran. "Zo kan de basis worden gelegd voor arrestatie en uitlevering", zegt hij. Als Iran niet mee wil werken "valt er niet aan economische sancties te ontkomen".

Ook D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma zinspeelt op strafmaatregelen. "Als dit inderdaad zo is, dan sterkt me dit in de gedachte dat Nederland moet aandringen op meer Europese sancties richting Iran."

© ANP 2019
marengo
stef blok
mocromaffia
iran
dubai
geheime dienst
ridouan taghi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi