Afrika Cup 2021: 'El Arabi op de nominatie voor comeback bij #TeamMarokko'

marokko
10
27 okt '19
Uitgaande van wat momenteel de ronde doet, lijkt er een oproep voor de centrumspits van Olympiakos Piraeus in het vooruitzicht.

Waar de 67-jarige Vahid Halilhodžić momenteel ongetwijfeld beraadslaagt over zijn voorlopige selectie voor de krachtmetingen met respectievelijk Mauritanië en Burundi (red. kwalificatiereeks Afrika Cup 2021), sijpelt er nu al één naam door van dat lijstje. In de Marokkaanse media gonst het namelijk van de geruchten over een mogelijke terugkeer van de inmiddels 32-jarige Youssef El Arabi. De man die tegenwoordig onder contract staat in de Griekse Super League gaf afgelopen week nog zijn visitekaartje af in de hoofdmoot van de UEFA Champions League. Daar opende de voormalige aanvaller van Granada CF én het Qatarese Al-Duhail SC de score voor zijn werkgever tegen nota bene Bayern München, een ontmoeting die uiteindelijk door 'Der Rekordmeister' naar zich toe getrokken werd (red. 2-3 FT). 

Bij Olympiakos Piraeus bouwt El Arabi prima moyenne op
De laatste keer dat El Arabi binnen de lijnen kwam voor de hoofdmacht van de Marokkaanse voetbalbond FRMF dateert van januari 2017, toen tegen DR Congo (red. 1-0 verlies) tijdens de groepsfase van de Afrika Cup van 2017. In clubverband maakt het jeugdproduct van SM Caen tot nog toe een prima seizoensstart door, in alle competities staat de teller nu al op zeven treffers en twee assists (Super League, kwalificatiereeks UEFA Champions League én groepsfase). 

Ter herinnering, #TeamMarokko trapt medio november de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2021 af. Het eerste kwalificatieaffiche van deze aankomende interlandperiode betreft een krachtmeting met Mauritanië wat wordt afgewerkt in het Stade Moulay Abdellah te Rabat. Vier dagen later reist het nog te vormen collectief van Halilhodžić af naar Burundi om zich daar te sterken tegenover de huidige nummer 143 op de FIFA Ranking. 

Photocredit: T-Online.de

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
youssef el arabi
frmf
vahid halilhodžić
afrika cup 2021
team marokko
olympiakos piraeus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi