Politie opent jacht op vrouwelijk barpersoneel in Casablanca

marokko
0
27 okt '19
Sinds een week voert de nationale veiligheidsdienst DGSN interventies uit op zoek naar vrouwelijk personeel in bars, restaurants en nachtclubs in Casablanca.
Honderden barvrouwen, huishoudsters en serveersters hebben het gebied verlaten uit angst gearresteerd te worden. De politieoperaties vinden met name plaats in het stadscentrum van Casablanca en Ain Diab. In tegenstelling tot de mannen, is vrouwelijk personeel verplicht een speciale vergunning te hebben om in een bar te mogen werken.

Volgens Jeddouri Jilali Kacem, voorzitter van de Atlas Association, een vereniging van bijna 500 drankvergunninghouders in Casablanca, vraagt ​​de politie om fotokopieën van CIN, uittreksels uit het strafregister en een verklaring van zowel werkgever als werknemer.

Jeddouri hekelt deze vorm van discriminatie en zegt dat deze alleen kan worden gestopt middels een wetswijziging. Een dergelijk wetsvoorstel is onder het huidige politieke bewind van de PJD echter verre van denkbaar en bevordert zodoende de precaire situatie van deze vrouwen. "Als je deze vrouwen dermate dwarsligt dan weet je dat dit slechts tot twee dingen kan leiden: ze belanden op straat, of in het criminele circuit of prostitutie", betreurt Jeddouri.

Staking
Werkgevers hebben onlangs een bijeenkomst gehouden bij de Kamer van Koophandel om een eventuele staking voor een periode van 48 uur voor te bereiden, zegt Jeddouri tegen nieuwsdienst H24info. "De professionals die zijn aangesloten bij de Atlas Association en die van de Liga van Vrije Vakbonden zullen een vergadering houden om de situatie te bespreken."

De ondernemers klagen over de politie-invallen omdat die klanten weg zouden jagen. Ook vragen de meeste leden van de vereniging om belastingvermindering.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
vrouwen
horeca
barvrouw
bediening
serveerster
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi