Jansen: 'Labyad weigerde handreiking FC Groningen afgelopen zomer'

marokko
8
27 okt '19
Ajax-watcher bij het Algemeen Dagblad Freek Jansen kwam zaterdagavond met een wel heel opmerkelijk transfergerucht voorbij in FOX Sports' Eretribune.

In aanloop naar het treffen tussen Ajax én Feyenoord wierp de voetbalverslaggever van het Algemeen Dagblad zijn licht op de uitzichtloze situatie van Zakaria Labyad. De buitenspeler die in de zomer van 2018 met veel bombarie als privé-aankoop van Erik ten Hag naar de Johan Cruijff ArenA werd gehaald, is met name gedurende deze voetbaljaargang nog meer slachtoffer geworden van het luxeprobleem wat zijn oefenmeester heeft. Officiële minuten maakte het nu 26-jarige jeugdproduct van PSV tot op heden nog niet in de Eredivisie, zo ook in de hoofdmoot van de UEFA Champions League waar hij tot drie keer toe geen deel uitmaakte van de selectie. 

'Ajax wilde meewerken, Labyad weigerde tijdelijke overstap naar FC Groningen'
Een club die de vijfvoudig international een sportief vooruitzicht wilde bieden was het FC Groningen van Danny Buijs. Volgens Jansen werd directeur spelersbeleid Marc Overmars in de laatste week van de transferwindow gecontacteerd door de huidige nummer elf van de Eredivisie. Waar Ajax in eerste instantie wel mee wilde werken aan een tijdelijke overname, zag de speler in kwestie het zelf totaal niet zitten. Gevolg hiervan is dat de voormalige kracht van respectievelijk Sporting Lissabon, Vitesse én FC Utrecht nu moet teren op de zeven keren dat hij als bankzitter op het wedstrijdformulier werd ingevuld, zo ook vanmiddag tijdens de Klassieker. 

Het vorige seizoen - nu dus in schril contract met zijn huidige situatie - mocht de vleugelspits nog opdraven gedurende 20 officiële duels. Hierin was hij goed voor vier treffers en hetzelfde aantal assists (Eredivisie en TOTO KNVB Beker). 

Photocredit: Soccrates.it


© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
zakaria labyad
ajax
eredivisie
fc groningen
algemeen dagblad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi