Afrika Cup 2021: 'Routiniers Dirar én Belhanda eveneens voorgeselecteerd'

marokko
10
28 okt '19
Heel goed mogelijk dat men tijdens de eerstvolgende krachtmetingen met Mauritanië en Burundi oude bekenden aan het werk gaat zien.

Waar zondagmiddag bekend werd dat Youssef El Arabi is opgenomen in de voorselectie voor de aankomende interlandperiode, bereikten ons diezelfde avond ook nog een tweetal andere namen. Bondscoach Vahid Halilhodžić lijkt een beroep te hebben gedaan op respectievelijk Younès Belhanda en Nabil Dirar. Beide internationals moesten de vriendschappelijke affiches tegen Libië (red. 1-1 gelijkspel) en Gabon (red. 2-3 verlies); Belhanda was herstellende van een eerder opgelopen kaakblessure, Dirar op zijn beurt moest als gevolg van een liesbreuk onder het mes. 

De laatste keer dat Galatasaray's Belhanda binnen de lijnen kwam voor zijn vaderland dateert van de afgelopen Afrika Cup, diens collega-international daarentegen speelde wel onder het bewind van Halilhodžić. Tijdens de interlanddata van september kwam hij zowel tegen Burkina Faso als Niger in actie (red. beiden vriendschappelijke ontmoetingen).  

#TeamMarokko trapt medio november kwalificatiereeks Afrika Cup 2021 af
Bekend is dat het nog te vormen collectief van de 67-jarige Bosniër 15 november in eigen huis Mauritanië tegenover zich krijgt, dat kwalificatieaffiche wordt afgewerkt in het Stade Moulay Abdellah in Rabat. Vier dagen later moeten 'de Leeuwen van de Atlas' in een uitwedstrijd zien af te rekenen met de nummer 143 van de FIFA Ranking, Burundi. Het land wat zich tegen alle verwachtingen in maart van dit jaar voor het eerst plaatste voor de Afrika Cup, dit ten koste van Pierre Emerick-Aubameyang's Gabon. 

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
team marokko
frmf
vahid halilhodžić
afrika cup
voorselectie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi