NIDA doet mee aan verkiezingen Almere in 2022

algemeen
0
28 okt 8:01
De politieke partij NIDA wil na de steden Rotterdam en Den Haag in 2022 ook dingen naar raadszetels in Almere. De partij, die zegt door de islam te zijn geïnspireerd, wordt in Almere aangevoerd door zittend raadslid Hassan Buyatui.
Hij is voorzitter van de Almeerse afdeling van NIDA en sinds 2014 lid van de gemeenteraad, aanvankelijk voor de PvdA maar later als onafhankelijk raadslid.

Buyatui (44) zegt zich te richten "op alle Almeerders, in al hun diversiteit, met een positieve en verbindende boodschap. Mensen snakken in deze tijd van tegenstellingen, negativiteit en islamofobie naar een optimistisch geluid."

Speerpunten
Als speerpunten worden genoemd de extra beveiliging voor moskeeën en de Almeerse synagoge, bodycams voor alle Almeerse politieagenten, forse lastenverlichting, gratis parkeren bij het ziekenhuis en een Almeers 'deltaplan onderwijs’ ter bestrijding van het lerarentekort.

NIDA vindt haar oorsprong in Rotterdam. Politiek leider Nourdin El Ouali, fractievoorzitter in Rotterdam, vindt het "mooi om te zien hoe NIDA groeit".
© ANP 2019
gemeenteraad
politieke partij
almere
den haag
nida
rotterdam
hassan buyatui
nourdin el ouali
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
uefa
vahid halilhodžić
afc ajax
afrika cup 2021
amsterdam
assist
vrouwenrechten
turkije
wydad
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
team marokko
marrakech
golaso
tanger
ajax
iran
daesh
eredivisie
verenigde staten
dgsn
mohammed vi