'Impasse aanstaande tussen FRMF en goed verdienende Beaumelle'

marokko
3
29 okt '19
De Marokkaanse voetbalbond FRMF zal binnenkort met een oplossing moeten komen voor de man die ze nog tot medio 2021 onder contract hebben staan.

Uitgaande van wat momenteel de ronde doet in de Marokkaanse media lijkt de FRMF haar handen vol te gaan hebben aan Patrice Beaumelle. Tot voor kort nog assistent-bondscoach én rechterhand van de voormalige keuzeheer Hervé Renard, werd de nu 41-jarige Beaumelle aangesteld tot eindverantwoordelijke van #JongMarokko. Een functie die ophield bij de mislukte kwalificatiecampagne voor de Afrika Cup U23, begin november gehost door Egypte. De beloften van de Marokkaanse bond strandden in de laatste kwalificatieronde, in een tweeluik moest men uiteindelijk de meerdere erkennen in de leeftijdsgenoten uit Mali (red. 1-1 thuis, 1-0 uit). 

Nieuw aangestelde technisch directeur Osian Roberts schoof Beaumelle én Sellami aan de kant
Waar er aanvankelijk in principe nog niets te vrezen viel voor de positie van de man die voorheen ook voor de Zambiaanse en Ivoriaanse bond werkte, bleek vorige week toch wel anders. De recent aangestelde technisch directeur Osian Roberts koos ervoor om zowel Beaumelle als Jamal Sellami van hun functie te ontheffen. Laatstgenoemde zwaaide de scepter bij de Marokko U20, voorheen bekend als oefenmeester van het lokale elftal wat de CHAN 2018-titel naar zich toe trok. 

Naar wat nu blijkt is Beaumelle totaal niet van plan om zijn huidige werkgever te verlaten. Beide partijen zouden momenteel in onderhandeling zijn over een nieuw in te vullen functie voor de voormalige assistent van Renard. Wat wel bekend is, is dat de trainer in kwestie in principe nog tot medio 2021 verbonden is aan de bond en voor een bedrag van zo'n 550.000 dirham per maand (omgerekend ruim €51.000) op de loonlijst drukt. 

Iets waar men momenteel over lijkt te beraadslagen is een functie binnen de technische staf van #TeamMarokko, daar waar Beaumelle al sinds begin 2016 onderdeel van is. 

Photocredit: Batal.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
patrice beaumelle
team marokko
frmf
osian roberts
ontslag
jong marokko
bondscoach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi