Marokko op 35e plaats van landen met de beste reputatie ter wereld

marokko
3
29 okt '19
Marokko behaalde een score van 58,8 van de 100 punten.

Het onderzoek van het Royal Institute for Strategic Studies (IRES) vertelt over de reputatie van andere landen zoals deze door inwoners van G8-landen wordt ervaren. Volgens het Reputation Institute staat Marokko wereldwijd op de 35e plek.

Boven aan de ranglijst nemen de Noord-Europese landen het leeuwendeel in door drie plaatsen in de top 5 te bezetten, bestaande uit Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Finland en Nieuw-Zeeland.

De laagste scorende landen bevinden zich daarentegen allemaal in het Midden-Oosten of delen een grens met een land in de regio, zegt het rapport. De 5 landen met de 'slechtste reputatie' ter wereld zijn Saoedi-Arabië, Soedan, Pakistan, Iran en Irak.

Marokko, dit "prachtige land" De resultaten van het onderzoek worden beschikbaar gesteld aan de inwoners van de G8-landen (Frankrijk, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Rusland, Duitsland, Japan, Italië en Canada) en 17 andere landen. De waardering wordt bereikt met behulp van meeteenheden van aspecten zoals levenskwaliteit, institutionele kwaliteit en ontwikkelingsniveau. Deze raakvlakken hebben respectievelijk de grootste invloed op de reputatie van een land.

Onder levenskwaliteit worden aspecten beoordeeld als vriendelijkheid en gastvrijheid van de bevolking, natuurlijke schoonheid en aantrekkelijke levensstijl. Voor institutionele kwaliteit en ontwikkelingsniveau werd gekeken naar veiligheid, aangenaamheid, ethiek, transparantie en internationaal respect, verklaart IRES.

Marokko scoort de beste score vanwege de natuurlijke schoonheid (77,7 punten), gevolgd door de vriendelijkheid en gastvrijheid van de bevolking (69,9 punten) en aangenaamheid (69,1 punten). De zwakke punten van Marokko houden verband met het onderwijssysteem en de technologische capaciteit van het land

© MAROKKO.NL 2019
marokko
reputatie
ires
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi