Renard blikt terug: 'Zelfs geblesseerden meldden zich alsnog bij #TeamMarokko'

marokko
2
29 okt '19
Hervé Renard kijkt met een trots en vooral voldaan gevoel terug op zijn dienstverband bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF.

In gesprek met het officiële kanaal van de wereldvoetbalbond, FIFA.com, vertelt de nu 51-jarige eindverantwoordelijke van Saoedi-Arabië over zijn bewogen periode als leidsman van 'de Leeuwen van de Atlas'. Met het na legio edities weer bereiken van een tweede ronde van een Afrika Cup (red. strandde in de kwartfinale met 1-0 tegen Egypte, Afrika Cup 2017), het voor het eerst in 20 jaar weer plaatsen van #TeamMarokko voor een WK en het boeien van miljoenen fans, kan de voormalig trainer van onder andere LOSC Lille én FC Sochaux terugkijken op een geslaagde periode op Marokkaanse gronden. Hetgeen hij onlangs ook kenbaar maakte in een diepte-interview met de wereldvoetbalbond. 

'Bijzondere periode gehad daar, band die ik met spelers had was uitzonderlijk'
Los van het bereikte resultaat had Renard het ook op persoonlijk vlak prima naar zijn zin bij de huidige nummer 42 van de FIFA Ranking. De Fransman zag een bepaalde chemie binnen zijn spelersgroep die bij hem en vanzelfsprekend ook de selectie het beste naar boven haalde. ,,De belangrijkste doelstelling die we voor ogen hadden was plaatsing voor het WK. Al legden we daar uitzonderlijk goed voetbal op de mat, belonen deden we onszelf uiteindelijk niet. Op persoonlijk vlak moet ik zeggen dat mijn band met de spelers uitzonderlijk goed was. Het team gaf alles voor elkaar, het ging zelfs zo ver dat geblesseerden koste wat het kost erbij wilden zijn tijdens interlandperiodes. Alleen dat al deed me heel erg goed, heb een bijzondere periode gehad in Marokko.''

Zoals bekend staat Renard sinds afgelopen zomer onder contract bij de Saoedische bond waar hij, net zoals ze de vorige editie gelukt is, hoopt WK-deelname zeker te kunnen stellen. 

Photocredit: The Indian Express

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
hervé renard
team marokko
frmf
fifa
saoedi arabië
wk 2022
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi