Koning Mohammed VI stuurt felicitaties naar Erdogan

marokko
4
29 okt '19
Koning Mohammed VI stuurde ter gelegenheid van de Turkse nationale feestdag 'Dag van de Republiek' een felicitatiebericht aan de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

In de boodschap betuigt de Marokkaanse vorst Erdogan zijn "warme felicitaties" en "oprechte wensen voor gezondheid en geluk aan het Turkse staatshoofd en het Turkse volk", leest de brief.

Koning Mohammed VI is verheugd over de broederlijke relatie en wederzijds respect tussen het Marokkaanse en Turkse volk en de vruchtbare samenwerking tussen de twee landen. De koning bevestigt tevens zijn vastberadenheid om samen te blijven werken met de Turkse president om de relaties te versterken en om gemeenschappelijke belangen te dienen en bij te dragen aan de consolidatie van samenwerking en solidariteit tussen de landen van de islamitische Ummah.

Cumhuriyet Bayramı De 'Dag van de Republiek' (Cumhuriyet Bayramı) is één van de belangrijkste Turkse feestdagen en vindt jaarlijks plaats op 29 oktober. De festiviteiten voor de nationale feestdag beginnen de voorgaande dag en duren 35 uur. Ter herinnering aan de proclamatie van de Republiek Turkije op 29 oktober 1923 door Atatürk.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
turkije
cumhuriyet bayramı
recep tayyip erdoğan
mohammed vi
republic day
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?