Tahanaout: Vrouw gearresteerd wegens huwelijk met twee mannen

marokko
0
30 okt '19
Een vrouw in het zuiden van Marokko is door de Koninklijke Gendarmerie gearresteerd. Ze wordt beschuldigd van bigamie.

Het is uiterst zeldzaam maar toch is een vrouw uit Tahanaout, in de regio Marrakech, gearresteerd door de Koninklijke Gendarmerie omdat ze getrouwd is met twee mannen, meldt dagblad Assabah.

De zaak kwam aan het licht nadat de eerste echtgenoot van de vrouw aangifte deed. Zijn familieleden informeerden hem over de buitenechtelijke relatie van zijn vrouw. De vrouw zou met haar 'minnaar' nabij Marrakech wonen.

De man vertelde de autoriteiten dat het gebruikelijk was dat zijn vrouw het echtelijke huis verliet om stoom af te blazen maar altijd na een paar dagen wel weer terugkeerde. Sinds haar laatste 'vlucht', ruim drie jaar geleden, is ze echter niet meer huiswaarts gekeerd. Het stel was nog niet begonnen met de echtscheidingsprocedure.

Uit onderzoek van de gendarmerie bleek de vrouw inmiddels getrouwd is met haar 'minnaar', zelf werkzaam bij de nationale strijdkrachten, en dat het stel samen een kind heeft. De 30-jarige vrouw had een vals certificaat van celibaat verkregen om te kunnen trouwen.

De officier van justitie heeft besloten de vrouw in hechtenis te laten plaatsen in de plaatselijke gevangenis van Oudaya in Marrakech in afwachting van het proces.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
marrakech
tahanaout
arrestatie
bigamie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?