'Sellami accepteert besluit Roberts, laat contract ontbinden bij FRMF'

marokko
1
30 okt '19
De nu 49-jarige Jamal Sellami kiest eieren voor zijn geld, vertrok onlangs in goed overleg bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF.

Woensdagochtend kwam het doorgaans goed ingevoerde Maghrib Foot met het nieuws dat de voormalig keuzeheer van onder andere Marokko U20 én U17 in goed overleg afscheid heeft genomen van diens werkgever. Een keuze die volgt op het eerdere besluit van de nieuw aangestelde technisch directeur Osian Roberts. Als opvolger van de onlangs vertrokken Nacer Larguet gaf de Welshman vorige week in een uitgebreide persconferentie aan 'schoon schip' te willen maken binnen de jeugdopleiding van zijn werkgever. Het met onmiddelijke ingang ontheffen van zowel Sellami als Patrice Beaumelle uit hun functie (red. zwaaide tot voor kort de scepter bij #JongMarokko) was hier het logische gevolg van. Van laatstgenoemde is overigens niet bekend in hoeverre contractontbinding mogelijk is, onlangs werd in de Marokkaanse media nog gesproken over een mogelijke impasse waarin beide partijen dreigen te geraken. 

Beaumelle, voormalig rechterhand van de reeds vertrokken Hervé Renard, zou zijn nog tot medio 2021 lopende dienstverband bij de bond uit willen dienen. Bekend is dat de 41-jarige Fransman een aanzienlijk salaris opstrijkt in Rabat, gesproken wordt over zo'n 550.000 dirham per maand (omgerekend ruim €51.000). 

Sellami vertrekt, maar wél met een bijzondere staat van dienst bij de Marokko bond
Bij de meesten niet erg bekend was het Sellami die #LokaalMarokko in 2018 verzekerde van de CHAN-titel, een variant van de Afrika Cup met enkel spelers uit de lokale competities. Op overtuigende wijze walste zijn 'stuntploeg' over menig Afrikaans opponent, de absolute revelatie van dat eindtoernooi bleek Ayoub El Kaabi. De man die toentertijd nog acteerde voor Botola Pro-formatie RS Berkane, tegenwoordig op huurbasis actief voor Wydad Casablanca, ontpopte zich tot all-time topscorer van dat toernooi (red. liefst negen keer trof de contractspeler van Hebei China Fortune doel). Een andere te prijzen prestatie was het kwalificeren van de U17-lichting voor de Afrika Cup van de leeftijdsklasse in Tanzania: het toernooi waar men in een groep met Senegal, Kameroen en Guinée slechts één punt wist te verzilveren. 

Photocredit: Africatopsports.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
jamal sellami
frmf
team marokko
osian roberts
bondscoach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi