Bioscoop Parijs ontruimd door 'Allahu Akbar' kreet tijdens film Joker

buitenland
35
30 okt '19
De dader bleek volgens het management van de bioscoop een dief te zijn die tijdens het rumoer wilde toeslaan

Volgens een getuige begon de man eerst te mompelen, "Het is politiek!", waarna andere bioscoopgasten hem verzochten stil te zijn. De man stond vervolgens op en plaatste zijn handen op zijn borst en begon "Allahu akbar" te schreeuwen. De politie heeft de zaal ontruimd en heeft met honden gezocht naar verdachte pakketjes. Het incident werd gemeld door dagblad Le Parisien, die opmerkte dat de 34-jarige man daarna door de politie is aangehouden en onder psychiatrische observatie is geplaatst. 

Een getuige vertelde Le Parisien: "Mensen raakten in paniek, renden naar de uitgang. Sommigen huilden. Een moeder was op zoek naar haar dochter". Een andere getuige zei dat sommige bioscoopbezoekers over stoelen klommen om de zaal te verlaten, terwijl anderen op de grond gingen liggen. Hoewel de schreeuwer de zaal verliet kon de politie hem achterhalen door zijn telefoon en jasje die hij achterliet in het theater.

Le Parisien meldde dat veel bioscoopgasten rustig bleven zitten om de film af te kijken. Het management van de bioscoop zegt dat de nieuw film een specifiek soort kijker aantrekt, met name mensen die tegen 'het systeem' zijn. De woordvoerder van de bioscoop zei dat de man met een medeplichtige samen werkte om opzettelijk rumoer en paniek in de bioscoop te veroorzaken in een poging om persoonlijke spullen van mensen te stelen.

© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
parijs
bioscoop
joker
zakkenrolker
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi