AD: 'Halilhodžić verrast met voorlopige selectie FC Groningen's Absalem'

marokko
6
30 okt '19
Na eerder in Marokko te zijn verwelkomd door de 67-jarige Bosniër mag de 22-jarige linksback nu al uitkijken naar een definitieve uitverkiezing.

Langzaam maar zeker komen de eerste namen door die de voorlopige selectie van Vahid Halilhodžić kleuren. Waar eerder bekend werd dat de eindverantwoordelijke van #TeamMarokko een beroep zou hebben gedaan op respectievelijk Youssef El Arabi, Younès Belhanda én Nabil Dirar zou nu ook FC Groningen's Amir Absalem de eer hebben om deel uit te maken van dit voorlopige lijstje. Woensdagmiddag maakte het Algemeen Dagblad bekend dat de reservekracht van Danny Buijs na die eerdere kennismaking in Marokko, mogelijk zelfs al kan uitkijken naar een definitieve uitverkiezing voor 'de Leeuwen van de Atlas'. 

Derde seizoen op rij namens FC Groningen actief in de Eredivisie
De man die bij zowel Excelsior Rotterdam als Feyenoord onderdeel was van de jeugdopleiding maakte in de zomer van 2016 de overstap naar wat nu het Hitachi Capital Mobility Stadion heet. Dit betreft overigens het derde seizoen op rij dat de vleugelverdediger acteert in de Eredivisie, zijn debuut op het hoogste niveau maakte Absalem op 20 oktober 2017 in een thuiswedstrijd tegen Willem II (red. 0-1 verlies). Voor de huidige jaargang staat de teller momenteel op vijf optredens, wat gelijkstaat aan 352 speelminuten. 

Ter herinnering, #TeamMarokko neemt het op 15 en 19 november op tegen respectievelijk Mauritanie én Burundi (kwalificatiereeks Afrika Cup 2021). 

Photocredit: ANP

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
team marokko
vahid halilhodžić
amir absalem
frmf
fc groningen
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi