Ivanka Trump verwacht in Marokko voor empowerment vrouwen

buitenland
29
31 okt '19
Ivanka Trump heeft eerder haar waardering uitgesproken voor de ontwikkelingshervormingen in Marokko, met name op het gebied van vrouwenrechten
De dochter en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Ivanka Trump, zal in november een bezoek brengen aan Marokko, meldt Morocco World News. Tijdens haar bezoek zal Ivanka het Women's Global Development and Prosperity Initiative promoten.

Het bezoek komt slechts een paar maanden nadat Ivanka een bericht op Twitter plaatste waarin ze de inspanningen van Marokko voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen op het gebied van erfrecht, heeft geprezen.


Het bericht kwam enkele weken nadat het Marokkaanse Huis van Afgevaardigden unaniem drie wetsvoorstellen had aangenomen met betrekking tot gemeentelijke landbouwgrond (sulaliyat). De wetsvoorstellen hielden ook rekening met de instructies van koning Mohammed VI en riepen de regering op maatregelen te nemen om aan de eisen van alle rechthebbenden te voldoen, inclusief sulaliyatvrouwen. De sulaliyatvrouwen eisen al meer dan 10 jaar gelijkheid voor hun rechten.

Rabat en Washington
De echtgenoot van Ivanka, Jared Kushner heeft zelf al twee officiële bezoeken aan Marokko gebracht. In mei ontmoette Kushner koning Mohammed VI, kroonprins Moulay Hassan en andere hooggeplaatste Marokkaanse functionarissen. De ontmoetingen hadden als doel om de bilaterale betrekkingen tussen Rabat en Washington te versterken en creëerden een gelegenheid voor gedachtewisselingen over regionale kwesties, zoals de kwestie in het Midden-Oosten.

In de afgelopen maanden zijn de uitwisselingen van officiële bezoeken tussen Amerikaanse functionarissen en hun Marokkaanse tegenhangers geïntensiveerd, hetgeen de gemeenschappelijke wens naar meer samenwerking tussen de twee landen weerspiegelt. Eerder deze maand ontmoette Nasser Bourita, de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, zowel de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo als Kushner, tijdens de strategische dialoog tussen de VS en Marokko.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
ivanka trump
empowerment
vrouwenrechten
verenigde staten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
khalifa haftar
gevangenis
saoedi-arabië
frankrijk
botolapro
amsterdam
staatsliedenbuurt
zutphen
syrië
vught
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi