Zefzafi veroordeelt vlagverbranding Parijs

marokko
16
1 nov '19
Zefzafi omschreef de daders als 'verraders' die de Hirak beweging misbruiken en in slecht daglicht plaatsen

Nasser Zefzafi benadrukte dat het verbranden van de Marokkaanse vlag een criminele daad is. De leider van de Hirak du Rif beweging zit momenteel een gevangenisstraf van 20 jaar uit in de Ras-Lma gevangenis in Fez en reageerde onlangs middels een geluidsopname op het nieuws over de recente vlagverbranding tijdens een pro-Amazigh demonstratie in de Franse hoofdstad. Zefzafi had begin oktober opgeroepen tot een mars ter nagedachtenis van Mouhcine Fikri's dood en riep op om op 26 oktober in Parijs bijeen te komen.

Volgens Zefzafi waren er twee groepen die gelijktijdig een mars hielden in Parijs en is van mening dat de Franse autoriteiten de verantwoordelijkheid dragen voor het incident omdat deze de vergunning verleenden voor het organiseren van de mars op hetzelfde tijdstip en locatie als de mars van Hirak du Rif. Daarnaast werden familieleden van de Hirak-gevangen niet toegelaten om de mars in Parijs bij te wonen. Zefzafi beargumenteerde dat de aanwezigheid van hun families, geleid door zijn vader Ahmed Zefzafi, het onderscheid had kunnen aantonen tussen de echte mars, bepleit door de activisten van de Hirak beweging, en de mars van de andere activisten, die de Marokkaanse vlag hebben onteerd.

Zefzafi uitte ook verwijten naar de directie van de gevangenis waar een deel van de Hirak-gedetineerden verblijven. Volgens gevangenis-medewerkers was de telefoon buiten gebruik waardoor de gevangenen in de dagen in aanloop naar de mars niet konden communiceren met de buitenwereld.

Zafzafi zei ook dat het verbranden van de nationale vlag 'een schandelijk vertoning was dat geen van onze voorouders eerder had gedaan' en voegde eraan toe dat wat er gebeurde een poging was om de Hirak du Rif-beweging in slecht daglicht te plaatsen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
nasser zefzafi
amazigh
parijs
hirak du rif
vlagverbranding
mouhcine fikri
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi