SC Telstar-revelatie Kharchouch: 'Raad iedereen de weg aan die ik heb bewandeld'

marokko
0
1 nov '19
Van de Derde Divisie naar de Keuken Kampioen Divisie en dan ook nog eens wekelijks de 'show stelen', Reda Kharchouch kan erover meepraten.

In gesprek met ELF Voetbal vertelt de 24-jarige flankspeler over zijn nu al bewogen dienstverband in Velsen-Zuid. Kharchouch verruilde afgelopen zomer OFC Oostzaan, uitkomend in de Derde Divisie Zondag, voor de formatie die nu de tiende positie inneemt in de Keuken Kampioen Divisie. Bij Oostzaan al één van de smaakmakers (red. zestien treffers en drie assists uit zestien optredens) lijkt de rechtsbuiten zijn imposante doelpuntenmoyenne door te trekken, maar dan wél twee niveaus hoger. Het geloof om zijn belofte in te lossen op dit niveau hield Kharchouch altijd, vooral in de twee seizoenen waarin hij acteerde voor respectievelijk Quick Boys én zijn voormalige werkgever OFC Oostzaan. 

'Was er toen al van overtuigd dat ik op het niveau Keuken Kampioen Divisie of Eredivisie thuishoorde'
Met voetballen begon de geboren en getogen Amsterdammer in de hoofdstad, waar hij vijf jaar geleden nog bivakkeerde in de Derde Klasse en een tijd lang een jeugdteam onder zijn hoede had in Nieuw-West. Maar toen de speler in kwestie de kans kreeg om op een hogere voetbalafdeling actief te zijn, greep hij die met beide handen aan: ,,Toen ik uiteindelijk in de Derde Divisie speelde, was ik ervan overtuigd dat ik op het niveau Keuken Kampioen Divisie of eredivisie thuishoorde. Ik dacht serieus: ze raken geen bal... wat die gasten kunnen, kan ik ook. In de praktijk is dat wel even anders. Nu ik zelf op dit niveau speel, merk ik hoe snel het spel gaat. Dat je echt niet zomaar meekomt.''

Al was het een lange, en soms misschien ook onzekere weg die Kharchouch moest bewandelen om in het profvoetbal te geraken, achteraf genomen kan hij zich geen betere wensen: ,,Ik raad iedereen de weg aan zoals ik hem bewandeld heb", zegt de publiekslieveling. "Je ziet veel jongens die in de A1 spelen en denken: fock it, het wordt niks meer. Dan zeg ik: luister vriend, ook als je de top niet haalt, zijn de Tweede en Derde Divisie hartstikke leuk om in te voetballen. Doe er gewoon alles voor'', besluit de man die tot nu toe vaak genoeg geposteerd werd in de punt van de aanval. 

Volledig interview van ELF Voetbal met Reda Kharchouch?

Voor de huidige jaargang staat de teller overigens op zeven doelpunten en twee assists uit twaalf competitieoptredens, voor vanavond staat een affiche tegen de beloften van FC Utrecht op het programma. 

Photocredit: SCTelstar.nl

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
reda kharchouch
sc telstar
keuken kampioen divisie
ofc oostzaan
revelatie
elf voetbal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi