Arab Club Champions Cup: Raja en Wydad eindigen op gelijke hoogte (video)

marokko
92
2 nov '19
Zoals wel vaker het geval is tijdens de 'Derby van Casablanca' eindigde ook deze editie in een remise, 1-1 wel te verstaan!

Een mooie voorbode op wat komen gaat, de return van deze achtste finale om de Arab Club Champions Cup die op de 23e van deze kalendermaand op de mat gelegd gaat worden. In een kolkend Stade Mohammed V - niet ongebruikelijk tijdens één van de grootste affiches die het Marokkaanse voetballandschap kent - kwam Wydad Casablanca al vroeg op voorsprong. Scoren deed het via linksbuiten Ismael El Haddad, de man die afgelopen interlandperiode nog namens #TeamMarokko acteerde tegen Libie (red. 1-1 gelijkspel, Stade d'Honneur in Oujda). Na vlak voor rust die 0-1 te hebben verzorgd, was het de bij de opponent spelende Luambo Ngoma die al in de 48e minuut de stand gelijk trok. De 1-1 die dus tevens doorging voor de eindstand van deze heenfase. 

Voor wie het concept nog niet kent, de Arab Club Champions Cup is een eindtoernooi wat dit seizoen voor de 29e keer georganiseerd wordt. Uit een samenwerking tussen alle Arabische voetbalbonden kwam de UAFA tot stand, een multi-continentale voetbalbond die de leden middels dit clubtoernooi verenigt. Het prijzengeld voor de uiteindelijke titelwinnaar is voor deze editie gesteld op liefst $6 miljoen dollar!

0-1 Ismael El Haddad ('33, Wydad Casablanca)

1-1 Luambo Ngoma ('48, Raja Casablanca)

Photocredit: (@ADSportsTV) Twitter

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
arab club champions cup
raja casablanca
wydad casablanca
stade mohammed v
remise
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi