UITGELICHT: Ihattaren kiest definitief, voor het Oranje van Koeman

marokko
275
3 nov '19
Er was veel om te doen de afgelopen weken en daarom heeft de speler in kwestie zondagochtend zijn definitieve keus wereldkundig gemaakt.

Het Nederlands elftal is voorzien van een krachtimpuls voor de toekomst. De 17-jarige Mohammed Ihattaren wijkt na lang te hebben overwogen uit naar de KNVB, zo liet de speler in kwestie zojuist weten via de kanalen van OnsOranje. Het jeugdexponent van PSV - dit seizoen geldend als één van de absolute revelaties uit de Eredivisie - stond al langere tijd 'in the picture' voor zowel de huidige nummer twaalf van de FIFA Ranking als #TeamMarokko. Bij het laatstgenoemde land had de middenvelder zelfs al de eer om onderdeel te mogen zijn van de voorselectie, toen voor de vriendschappelijke krachtmetingen tegen respectievelijk Burkina Faso én Niger. 

'Omdat ze ook veel voor me hebben gedaan in de jeugdelftallen'
Na lang wikken en wegen opteert Ihattaren dus voor Oranje, een keuze die volgens hem onlosmakelijk verbonden is met het feit dat de KNVB al sinds jaar en dag in hem investeert. De talentvolle aanvaller - tot nu toe goed voor vijf doelpunten en zeven assists in alle competities - was van de U15- tot aan de U19-lichting onderdeel van de jeugdopleiding van die bond. In gesprek met het eerder genoemde medium onderbouwt hij zijn keuze als volgt: ,,Heb er lang over nagedacht, ook veel met mijn familie over gehad. Er is ook veel gebeurd in de tussentijd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen, ook omdat ze veel voor me hebben gedaan in de jeugdelftallen.''

Photocredit: (@OnsOranje) Twitter

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
mohammed ihattaren
psv
knvb
oranje
frmf
team marokko
ronald koeman
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?