Van Basten over Ziyech: 'Dat zijn clubs die weinig interessant voor hem zijn'

marokko
4
3 nov '19
Bij PEC Zwolle (red. 2-4) zich te hebben gekroond tot 'Hattrick-Hero' in assists, boog 'San Marco' zich gisteravond kort over de middenvelder.

Geldend als één van de groeibriljanten uit de Eredivisie werd vanzelfsprekend het optreden van de Marokkaans-international tegen PEC Zwolle besproken bij FOX Sports' Eretribune. Een van de analisten daar, Mario Been, liet zich lovend uit over de man die week in week uit het verschil maakt bij Ajax. Nadat Hakim Ziyech zich dus tegen PEC Zwolle beslissend maakte door tot driemaal toe aangever te zijn voor een treffer concludeerde de voormalig oefenmeester van onder andere Feyenoord, NEC Nijmegen én KRC Genk als volgt over zijn plafond op de Nederlandse velden: ,,In de Nederlandse competitie leert hij niks meer en hij is verreweg de beste speler die we hier hebben. Waar kan deze jongen dan eindigen?''

Ziyech is kritisch, concrete gegadigden als AS Roma én Sevilla FC kregen nul op het rekest van de Marokkaans-international
Waar de 26-jarige aanvaller afgelopen zomer een concreet aanbod van Sevilla FC afsloeg, waren het tegen de helft van het vorige seizoen 'Giallorossi' die weggestreept werden. Vlak na het WK van 2018 leek de speler in kwestie al een mondeling akkoord te hebben bereikt met AS Roma, die club zwaaide op haar beurt weer op het laatste moment af. Toenmalig technisch directeur Ramón Rodríguez Verdejo, beter bekend als Monchi, gaf te kennen dat de Serie A-formatie wat betreft het middenveld al was voorzien. Toen diezelfde club afgelopen seizoen weer aanklopte bij het jeugdproduct van sc Heerenveen ving men meteen bot. Onduidelijk is dus voor welke nieuwe werkgever Ziyech uiteindelijk zal opteren, iets wat ook Been zich afvroeg in de Eretribune: ,,Sportief gezien zal hij die stap toch nog wel willen maken. Misschien in Engeland, bij Manchester United of Tottenham Hotspur?"

Marco van Basten op zijn beurt - ook als analist te gast in het eerder genoemde programma - denkt dat die keus afhankelijk is van nog een andere factor: ,,Het gaat toch om geld? Dan hangt het er van af wat hij wilt. De clubs die jij nu noemt zullen clubs zijn die hij niet interessant vindt."

Photocredit: ANP

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
hakim ziyech
marco van basten
fox sports
eretribune
ajax
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?