RS Berkane overtuigend naar groepsfase van CAF Confederations Cup (video)

33
3 nov '19
RS Berkane heeft de groepsfase van de CAF Confederations Cup bereikt na een 5-0 overwinning tegen Fosa Juniors.

De club die getraind wordt door oud-international Tarik Sektioui moest thuis een 2-0 verliespartij goedmaken en deed dat naar behoren voor eigen publiek. In een bijna volgepakt Stade Municipal de Berkane begon RSB voortvarend aan de wedstrijd en stond het vlak voor het halfuur al op een 2-0 voorsprong. In de 36e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop die benut werd door aanvoerder Mohamed Aziz en was vlak voor rust ook trefzeker na een knap uitgespeelde counter.

In de tweede helft kreeg RS Berkane nog genoeg kansen, maar wist het nog maar een keer te scoren na een prachtige voorzet van Alain Traore op Hamada Laachir die de bal vrij voor het intikken had.  De andere Marokkaanse club die om 19:00 uur begon is Husa Agadir, die uit met 1-1 gelijkspeelde tegen Green Eagles in Zambia. In Stade Adrar in Agadir kwam Husa op achterstand in de 56e minuut, en maakte het in de 72e minuut gelijk wat een verlenging zou betekenen voor beide ploegen. Drie minuten voor tijd was het Karim El Berkaoui die voor de overwinning zorgde voor Husa Agadir.

RS Berkane en Husa Agadir stoten door de overwinningen door naar de groepsfase van de CAF Confederations Cup en zullen Marokko vertegenwoordigen op dit toernooi.