Transfer Talks: 'Galatasaray wil deze winter nog af van probleemkind Belhanda'

marokko
2
3 nov '19
De 29-jarige Marokkaans-international lijkt langzaam maar zeker richting de uitgang van 'Cim Bom Bom' te worden gedwongen.

Waar hij vorige winter al kon verkassen naar de Saudi Professional League, was het destijds de eigen clubleiding die een transfer van de middenvelder tegenhield. Nu lijkt, uitgaande van de recente berichtgeving uit Turkije, dat diezelfde club deze winterse transferperiode nog afscheid wil gaan nemen van Younés Belhanda. Na zich ongeliefd te hebben gemaakt bij de eigen aanhang (red. clash met het publiek, Real Madrid-thuis in de UEFA Champions League) hield Fatih Terim hem nog het hand boven het hoofd. De 66-jarige eindverantwoordelijke van 'de Gele Kanaries' schuwde na afloop van dit treffen het gedrag van de eigen fans. 

Terim hield Belhanda keer op keer het hand boven het hoofd
Echter kon de speler in kwestie al kort daarna pas op de plaats maken. Na een wederom 'rumoerig' optreden tijdens de derby van Istanbul bij Besiktas koos Terim ervoor om Belhanda even tot bedaren te brengen. De voormalig speler van Montpellier HSC, Dinamo Kiev, Schalke 04 én OGC Nice werd buiten de selectie gelaten voor het uiteindelijk 2-0 gewonnen treffen met Çaykur Rizespor. 

Nadien kwam men in de Turkse media dus op de proppen met het mogelijke nieuws dat de vijftig-voudig international deze winterse transferwindow al mag verkassen. De enige concrete gegadigden nu lijken uit de Chinese Super League afkomstig. In het midden wordt overigens ook gelaten hoeveel men voor de aanvaller verlangt, het Al-Ittihad van collega-internationals Karim El Ahmadi én Manuel Da Costa ving in januari van dit jaar bot toen men €7 miljoen bood. 

Belhanda ligt overigens nog tot medio 2021 vast in de Türk Telekom Arena, in de zomer van 2017 maakte de huidige nummer zeven van de competitie zo'n €9 miljoen over naar Kiev. 

Photocredit: Haber Son Dakika.tr

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
younes belhanda
galatasaray sk
super lig
fatih terim
transfer talks
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?