France Football: DFCO Dijon's Chouiar in 'Elftal van de Week Ligue 1'

marokko
0
4 nov '19
Met de gelijkmaker tegen Paris Saint-Germain had de 20-jarige vleugelspits de eer om te mogen figureren in France Football's 'Équipe type de la 12e Journée'.

Een eerste doelpunt in de Ligue 1 gedurende dit seizoen leidde dus ook meteen de zege in tegen 'Les Parisiens'. Mounir Chouair wist zijn werkgever op slag van rust op gelijke hoogte te brengen met de huidige lijstaanvoerder in de Franse hoogste voetbalafdeling. Waar Marokkaans-international Hamza Mendyl middels een ingooi de bal in het spel bracht, kon de voormalige kracht van RC Lens gemakkelijk binnentikken nadat de inzet van teamgenoten Didier Ndong én Julio Tavarès gekeerd werd door voormalig Madrileen Keylor Navas. De afgelopen drie seizoenen kwam de rechtspoot namens RC Lens uit in de Ligue 1, daar bouwde hij in 38 officiële optredens een gemiddelde van vijf treffers en twee assists op. 

Chouiar al voor langere tijd in beeld bij de Marokkaanse bond
Wat betreft #TeamMarokko is de speler in kwestie al langer target. Onlangs nog gaf bondscoach Vahid Halilhodžić tegenover het Franse L'Équipe.fr te kennen dat de linksbuiten al geruime tijd gevolg wordt door de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Bekend is dat óók diens voorganger Hervé Renard zou hebben gehengeld naar de man die nog tot medio 2022 vastligt bij 'Les Rouges'. Chouair zou deel uit hebben gemaakt van de voorlopige selectie voor de afgelopen interlandperiode, toen 'de Leeuwen van de Atlas' in de vorm van vriendschappelijke affiches hun handen vol hadden aan respectievelijk Libië én Gabon (red. 1-1 FT, 2-3 FT nederlaag)

Photocredit: Ligue 1 Conforama (YouTube)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mounir chouiar
dfco dijon
team marokko
ligue 1
paris saint germain
france football
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi