Ziyech vastberaden: 'Chelsea-uit meest cruciale duel voor ons' (video)

marokko
0
5 nov '19
Elke kans moet een doelpunt zijn, daarom besluit de 26-jarige middenvelder zijn onderonsje met Ajax TV.

In het UEFA Champions League-affiche van vanavond krijgen de Amsterdammers een niet te benijden tegenstander tegenover zich. Het keurkorps van Erik ten Hag moet zien af te rekenen met Frank Lampard's Chelsea, de huidige nummer vier van de Premier League die nog geen twee weken geleden in de Johan Cruijff ArenA met 0-1 aan het langste eind trok. Als vooruitblik op dit vierde duel in de hoofdmoot van het miljardenbal interviewde Ajax TV dé spelregisseur binnen de selectie, Hakim Ziyech. 

'Kans moet goal zijn, ons eigen positiespel op de mat leggen'
De man die afgelopen vrijdag bij PEC Zwolle nog goed was voor liefst drie assists heeft in de UEFA Champions League tot nu toe één treffer en drie afgemeten passes achter zijn naam staan. In gesprek met het eerder genoemde clubmedium geeft de Marokkaans-international te kennen dat zijn ploeg nog gretiger en dus productiever moet zijn, zo ook vanavond.

Overall heeft Ziyech in dit nog vroege stadium van het seizoen al een prima moyenne op weten te bouwen. Uit zijn tot nu toe negentien officiële optredens namens 'de Ajacieden' kwamen zes treffers en elf assists voort (Eredivisie, Johan Cruijff Schaal en de UEFA Champions League kwalificatiereeks én groepsfase). 

Photocredit: AFC Ajax (YouTube)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
hakim ziyech
ajax
uefa
champions league
chelsea fc
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?