Marokkaanse politie gebruikt drones in de strijd tegen cannabisteelt

marokko
0
5 nov '19
Lokale autoriteiten gebruiken drones om de illegale cannabisteelt in kaart te brengen

De autoriteiten zijn in verschillende regio's in het noorden van Marokko een operatie gestart om de cannabisteelt te identificeren en te volgen. Hiervoor gebruiken ze voor het eerst de onbemande luchtvaartuigen, meldt dagblad Al Ahdath Al Maghrebia. Lokale autoriteiten gebruiken al enige tijd de drones voor toezicht en handhaving, het is echter voor het eerst dat ze worden ingezet in de strijd tegen cannabisteelt.

De gebruikte drones zouden zijn uitgerust met zeer geavanceerde fotografie- en opnameapparatuur en vliegen regelmatig op hoge hoogte over de betreffende gebieden. Het doel van de operatie is om de illegale teelt in kaart te brengen en te volgen. Volgens de krant worden de drones vooral ingezet in de omgeving Chefchaouen, Al Hoceima evenals de landelijke gebieden in de provincie Larache.

Boeren die zich bezighouden met de illegale teelt kiezen vaak voor ontoegankelijke of moeilijk begaanbare gebieden om controle door de autoriteiten te bemoeilijken. De drones zijn bij uitstek zeer geschikt voor de politieoperatie omdat ze op grote hoogte kunnen vliegen en geen lawaai maken.

De krant meldt dat de operatie zich voor nu vooral richt op het in kaart brengen van de illegale teelt en wordt een repressieve interventie in dit stadium uitgesloten.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
drones
cannabisteelt
drugs
hasj
al hoceima
chefchaouen
larache
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi