Vrouw en dochter in Marrakech slachtoffer van samaoui-bende

marokko
1
5 nov '19
De daders hebben ruim 70.000 DH buit gemaakt

De vrouw werd vorige week dinsdag het slachtoffer van een hypnosezwendel door twee mannen die deel uitmaken van een samaoui-bende. De in de Socoma-wijk woonachtige vrouw deed aangifte bij de politie en vertelde dat twee mannen haar en haar 4-jarige dochter besproeiden met een onbekende vloeistof. De mannen spraken haar vervolgens aan en zonder het te beseffen werd ze door de mannen naar haar woning begeleidt.

De vrouw heeft de mannen sieraden meegegeven ter waarde van zo'n 20.000 DH. Het slachtoffer vergezelde de daders vervolgens naar een nabijgelegen bankfiliaal waar ze 50.000 DH opnam en aan de twee mannen meegaf. Het slachtoffer beweerde dat ze daarna werd meegenomen naar een nabijgelegen appartement waar ze gedrogeerd de nacht doorbracht. De vrouw en haar dochter werden de volgende ochtend afgezet in een vervallen wijk in Iziki. Het slachtoffer zegt dat ze gedrogeerd was en geen besef had van wat ze deed.

Samaoui De nationale veiligheidsdienst DGSN meldde vorige week over de oplichtingspraktijk bekend als 'Samaoui' als een veelvoorkomende vorm van oplichting. 'Samaoui' oplichters richten zich op slachtoffers met bijgelovige overtuigingen. Ze presenteren zichzelf als heiligen met bovennatuurlijke krachten en overtuigen hun slachtoffers om hun waardevolle spullen af te geven.

De slachtoffers, meestal achtergelaten in een staat van hypnose en verwarring, realiseren zich niet dat ze zijn opgelicht totdat de daders met de noorderzon zijn vertrokken.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
marrakech
samaoui
oplichting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi