Syriëganger met AIDS verzet zich tegen uitzetting naar Marokko

buitenland
1
5 nov '19
De 42-jarige Syriëganger Otman B. zou uitgezet worden naar Marokko maar heeft onlangs verzet aangetekend.

De man uit Molenbeek beweert dat hij besmet is met HIV en dat Marokko hem niet de juiste verzorging kan bieden, meldt het Vlaamse Het Nieuwsblad. De Marokkaanse B. woont al zijn hele leven in Molenbeek en werd in 2014 in België opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

Tijdens het Zerkani-proces werden meerdere jihadisten veroordeeld. B. was een vriend van Abdelhamid Abaaoud, de vermeende regisseur van de aanslagen in de Franse hoofdstad. Beide hebben gevochten in Syrië aan de zijde van Daesh.

B. werd enkele maanden geleden, na het uitzitten van zijn straf, overgeplaatst naar het gesloten centrum in Vottem om uitgezet te worden naar Marokko, maar B. tekende verzet aan uit vrees gestraft te worden door de Marokkaanse autoriteiten. Bovendien beweert B. dat hij HIV-positief is en zelfs AIDS heeft. Hij wenst hij niet uitgewezen te worden omdat hij vreest dat hij in Marokko geen gepaste verzorging kan krijgen.

De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft het verzoek verworpen. Het is niet duidelijk of B. beroep aantekent bij de Raad van State.

© MAROKKO.NL 2019
belgie
molenbeek
zerkani
otman b
abdelhamid abaaoud
parijs
aanslagen
hiv
aids
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi